EdukasiQuiz

Soal Bahasa Inggris SBMPTN 2017 dan Jawaban

CEC Kampung Inggris – Halo Sobat Coupis…. Dikutip dari berita online Kumparan.com, dari hasil Seleksi Bersama Masuk Perguruan Tinggi Negeri (SBMPTN) Tahun 2017 ini Menteri Riset, Teknologi dan Pendidikan Tinggi Muhammad Nasir, diketahui bahwa hanya sekitar 14,36 persen pendaftar SBMPTN yang dinyatakan lulus di 85 Perguruan Tinggi Negeri (PTN) di tahun ini (2017).

Untuk SNMPTN hanya sekitar 19,8 persen yang dinyatakan lulus. Dari kedua data tersebut dapat diketahui bahwa terdapat banyak anak-anak yang tidak lulus seleksi untuk memasuki perguruan tinggi yang mereka inginkan. Bersyukurlah bagi kalian yang kemarin sudah lulus masuk PTN lewat jalur SBMPTN. Sebab berjuang di jalur SBMPTN tidaklah gampang.

Buat Sobat Coupis yang sekarang masih duduk di kelas 12 atau para alumni yang menyimpan dendam pada SBMPTN 2017 lalu, mungkin agak penasaran dengan tipe soal seleksi universitas skala nasional yang telah menggugurkan hampir 650.000 peserta tersebut.

Buat Sobat Coupis yang punya tekad bulat untuk mengikuti seleksi SBMPTN 2018, artikel in hukumnya sakral banget! Pokoknya sangat-sangat direkomendasikan untuk membaca, bookmark (ctrl +D) di halaman browser-mu iya Sobat) atau minimal catat url-nya supaya nanti masih bisa balik ke artikel ini.

Kali ini kita akan membahas tantang Soal Bahasa Inggris SBMPTN 2017 dan Jawaban.

Soal Bahasa Inggris SBMPTN 2017 dan Jawaban

Langsung saja ke soal-soal di bawah ini oke…

1. In Biology, mutualism happens when two diverse living being live near one another and …
A. One creature parasitizes the other
B. Both creature advantage from the affiliation
C. Both creature are hurt by the affiliation
D. One creature advantages while alternate does not or is hurt by the affiliation

2. In line 27, “antagonistic” is clossestnin the intending to
A. Irregular
B. Cool
C. Untraveled
D. Unwelcoming

3. Numerous lichens contribute at the groups they in propensities by
A. Expelling poisons from the air
B. Controlling wood-spoiling growths
C. Abating the spread of infections
D. Decreasing soil disintegration

4. Which of the accompanying best portrays lichen affiliation?
A. Straightforward plants made of two diverse autotrophic organims.
B. A common relationship between an organism and an alga
C. A parasitic relationship between two organisms, one autotrophic, the second autotrophic
D. A union between a parasitic organism and an autotrophic alga

5. Lichen serves as cover for which of the accompanying?
A. Creepy crawlies
B. Winged creatures
C. Reptiles
D. Well evolved creatures

Question 6 through 10 are in light of the accompanying entry.
At the point when purchasing a house, you must make sure to have it checked for termites. A termite is much like an burrowing little creature in its mutual propensities, albeit physically the two creepy crawlies are unmistakable. Like those ants, termite states comprise of diverse classes, each with its own specific occupation. The most impeccably shaped termites, both male and female, make up the gainful class. They have eyes, hard body dividers and completely created wings. A couple of conceptive termites establishes the province. At the point when new conceptive termites create, they leave to shape another province. They utilize their wings just this on time and after that sever them. The specialist termites are little, dazzle and wingless, with delicate bodies. They make up the dominant part of the province and do all the work. Troopers are eyeless and wingless however are bigger than the specialists what’s more, have hard heads and solid jaws and legs. They shield the state and are tended to by the specialists. The male and female of the conceptive class stay inside a shut in cell when the female lays a great many eggs. The laborers put the eggs in cell and look after them. Regardless of the possibility that one province is dealt with with toxic substance, if a male and female of the regenerative class escape, they can shape another province. Bug control organizations can examine a house for infestation of termites. Regularly, of layman can not spot the confirmation, so it is discriminating to have the supposition of a proffesional. Medicines change contingent on the sort of termite.
6. Which of the accompanying is not genuine?
A. All termites have eyes
B. A few termites can’t fly
C. Laborers are littler than fighters
D. Termites don’t fly frequently

7. “Establishes” in line 10 is closest in intending to
A. Sets up
B. Pulverizes
C. Control
D. Protects

8. How are termites like ants?
A. They live in groups, and every class has a particular obligation
B. Their bodies are the same shape
C. The lord and ruler are detained
D. The females’ regenerative limits are the same

9. “Public” in line 3 is nearest in intending to
A. Eating
B. Duplicating
C. Authoritative
D. Social

10. In line 6, “classes” is nearest in intending to
A. Genders
B. Settlements
C. Courses
D. Classes

11. The paragraph following the passage will likely talk about …
A. story about a girl named Amy
B. story about small village
C. what author think about education
D. Amy’s dreams
E. Amy’s problems

12. What is the author’s intention towards topic of the passage?
A. Happy
B. Worried
C. Concerned
D. Critical
E. Unhappy

13. Which of the following is the best summary of the passage?
A. Most Americans are worried about the widespread us of steroids among athletes and they believed that professional athletes used more drugs than American Olympic athletes do, but the fact that the latter make use of drugs made many more concerned.
B. Many Americans are worried about the fact that many professional American athletes were using drugs; however, they did not think that Olympic athletes used steroids because they were not playing for the money, but for their country.
C. Some Americans are bothered about the widespread use of drugs among athletes, both professional and Olympic athletes and they believed the latter should not be taking the drugs.
D. Although many Americans believed that at least half of the professional athletes used drugs they don’t believe that Olympic athletes use them because they are still amateurs.
E. Most Americans are worried about the widespread use of drugs among professional as well as national athletes.

14. The paragraph following the passage will likely talk about ….
A. drug use by Olympic athletes.
B. the opinions of young people and those above 30.
C. what the surveyor think about drug use.
D. what is being done about the problem.
E. what the problems will lead to.

15. What is the author’s attitude towards topic of the passage?
A. Tolerant.
B. Unhappy.
C. Worried.
D. Critical
E. Unconcerned.


Jawaban:

  1. B
  2. A
  3. D
  4. B
  5. A
  6. B
  7. A
  8. A
  9. D
  10. D
  11. A
  12. A
  13. A
  14. A
  15. C

Contributor: Rahmat Tullah & Galih Febrian Yusuf

Baca juga artikel:

  1. Belum Lulus Tes SNMPTN, Mending Lakukan Hal Ini
  2. Cara Lulus Tes TOEFL dengan Skor Tinggi

Leave a Reply

Back to top button
%d blogger menyukai ini: